Тимошенко показва белези от наранявания по тялото й. Снимка: Reuters
fallback

Чешкият президент Вацлав Клаус отмени посещението си в Украйна идния месец заради задържането в затвора на бившия министър председател Юлия Тимошенко, предаде Ройтерс.

Клаус се присъедини към германския президент Йоахим Гаук, който реши да отмени участието си в срещата на върха на централноевропейските президенти в черноморския курорт Ялта на 11-12 май.

Oще по темата

"Има няколко причини за отсъствието на Клаус, но това е главната", каза говорителят на президента Радим Охват.

Чехия вече разкритикува Киев за отношението към Тимошенко, която излежава 7-годишна затворническа присъда по обвинения в злоупотреба с власт.

Германия предложи лечение на Тимошенко, която страда от болки в гърба, но все още не е ясно дали правителството ще й позволи да замине.

Чехия пък вече даде политическо убежище на съпруга на Тимошенко - Александър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

пенев

преди 12 години

тимошенко, ходорковски и прочие - плеяда съвременни десиденти

34

Анонимен

преди 12 години

светът се променя тотално днес Китай вече е световен хегемон ,доказва го това ,че вече не китайските ръководители ходят в сащ ,ами точно обратното даже в момента хилари клинтън е на спявка в поднебесната да се моли китайците да не си обърнат в различна от долара валута ,валутните резерви ,че отиде пиндостан .Руската мечка също се пробуди и там започнаха да се разправят с крадливите *** ,сега в Украйна виждаме същото и тази щерка на юдовото племе тимошенко е в затвора дето и е мястото,

33

Анонимен

преди 12 години

оляха се тези смешници заради тази крадлива *** тимошенко ,браво на Украйна ,в Русия Путин ги подкара мошетета и прибра някои от тях в кафеза ,а другите се разбягаха кой по англия кой в изрел и Русия тръгна напред ,сега същото става в Украйна ,а извода е ,че където им свият сърмите на (избраните) нещата започват да се оправят

fallback