Снимка: БГНЕС

Президентът на Сърбия и член на председателството на Сръбската прогресивна партия Александър Вучич заяви на предизборен митинг преди местните избори на 2 юни, че се гордее със силата и достойнството на Сърбия, съобщи Танюг.

Вучич каза това на предизборен митинг на коалицията около Сръбската прогресивна партия във Валево, където говори за плановете и програмите на партията и за свършеното до момента.

Вучич каза, че средната заплата във Валево през 2012 г. е била 295 евро, а днес е 703 евро и ще бъде още по-висока. Той обяви реконструкция и разширяване на болницата в града. Президентът благодари на събралите се във Валево за топлото посрещане, като добави, че все още е под влиянието на двумесечната борба срещу членството на Косово в Съвета на Европа, както и срещу резолюцията за Сребреница в Ню Йорк.

"Гордея се със силата на Сърбия, гордея се с достойнството на Сърбия, гордея се с факта, че въпреки че се опитаха, не успяха да сломят Сърбия", каза Вучич.

На 2 юни ще се произведат местни избори в Белград и в още 66 общини, в които не бяха произведени местни избори заедно с предсрочните парламентарни избори на 17 декември 2023 г. До повторение на местния вот в Белград се стигна, след като опитите за конституиране на градския съвет се провалиха. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase