Мохамед Мерах. Снимка: Reuters

"Не знаем дали Мохамед Мера е жив или мъртъв. От снощи няма никакви признаци на живот. Надяваме се, че е жив", каза тази сутрин френският вътрешен министър Клод Геан, цитиран от Франс прес.

Геан уточни, че от снощи полицията няма никакъв контакт с него. Снощи Мера казал, че иска да умре с оръжие в ръка, добави вътрешният министър по радио Ер Те Ел.

Мера се укрива в апартамента си в жилищна сграда в Тулуза, обкръжена над 30 часа от елитни сили за борба с тероризма. През нощта полицията взриви експлозиви до сградата, за да го сплаши и да му окаже натиск. Изключено е електричеството в целия район.

В сградата са спрени също снабдяването с вода и газ. Мера бе заявил вчера, че ще се предаде в следобедните часове, но след това се отказа, заяви пред ДПА източник, близък до следствието.

Още по темата

"От снощи той изглежда не иска да се предаде и е много решителен", добави източникът.

Френският гражданин от алжирски произход Мера е заподозрян за убийството на трима военни в Тулуза и областта миналата седмица и на четирима души, от които три деца, при нападение срещу еврейско училище в югозападния френски град в понеделник. Според Мера целта му е била да отмъсти за смъртта на палестински деца и заради участието на френската армия в Афганистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase