Путин печели убедително. Снимка: Reuters
fallback

Сегашният премиер на Русия Владимир Путин уверено води на президентските избори. След обработката на 15,52 процента от заключителните протоколи на избирателните комисии той получава 61,86 процента от гласовете, съобщи Централната избирателна комисия (ЦИК), веднага след като бяха затворени и последните избирателни секции в Калининградска област, предаде ИТАР-ТАСС.

Втори след Путин е лидерът на Комунистическата партия на руската федерация Генадий Зюганов със 17,76 процента.

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски е получил доверието на 7,93 на сто от гласувалите, а бизнесменът Михаил Прохоров - на 7,57 процента. След тях с 3,69 процента се нарежда лидерът на "Справедлива Русия" Сергей Миронов.

Ръководителят на предизборния щаб на Путин - Станислав Говорухин, заяви днес пред журналисти, че на 5 март няма да започне "Руската пролет".

Oще по темата
 "Мисля, че това не е реално", каза Говорухин, цитиран от ИТАР-ТАСС, отговаряйки на въпрос на журналист доколко е реално веднага след изборите в Русия да има нещо подобно на "Арабската пролет".

Говорухин каза, че днешните президентски избори са "най-чистите и най-прозрачните избори в Русия", предаде БТА.

По предварителни данни активност на гласоподавателите на днешните президентски избори в Русия е била 63,37 на сто.

Изборите за президент на Русия изцяло отговарят на международните стандарти, обявиха днес представители на групата независими международни наблюдатели на брифинг в Международния информационен център, предаде ИТАР-ТАСС.

"Изборите изцяло отговарят на международните норми. Никой от нас не може да се усъмни в честността на изборите", казаха наблюдателите.
 


 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

389

Войвода

преди 12 години

Няма ли нещо паранормално тези дни? Българи (присвоили си честното име на един корав, но толерантен народ!) неистово вият срещу сестрата ни Русия - Освободителката, а турци, в родовата памет на които би трябвало да има изгаряща ненавист срещу вековечния им враг - Русия, я поздравяват най-човешки. Ашколсун, амуджоолар ястребчо, Turk и останалите джентълмени!Позор за фобите, нека се задавят в ненавистта си! Защо няма закон за екстрадикция на такава плесен?! Путин, честито, българите сме с Вас!

388

sk

преди 12 години

тези са смешни, това никъде го няма по света. ***

387

Анонимен

преди 12 години

5-ти март е черна дата в руската история - на тази дата е убит Сталин и се задейства зловещия многоходов план по разрушаването на най-великата и могъща държава в съвременната история.Надявам се 4-ти март да стане символ на новото възраждане на Русия и в края на управлението си Владимир Владимирович да я предаде на наследниците си поне на нивото на което я остави Сталин през 53-та

fallback