Сигналите за нарушения не се потвърждават от руското вътрешно министерство. Снимка: Reuters

Опозиционни лидери и руски наблюдатели заявиха, че са свидетели на множество нарушения по време на днешните президентски избори, след които се очаква Владимир Путин да се върне в Кремъл, съобщи Асошиейтед прес.

Лилия Шибанова от неправителствената организация "Голос" заяви, че получава сигнали за гласуване, при което гласоподаватели са транспортирани с автобуси, за да гласуват по няколко пъти.

"Тези избори не са свободни (...) Няма да признаем президента за легитимен", каза Михаил Касянов, който беше първият премиер на Путин, а по-късно мина в опозиция.

Повечето съобщения за изборни нарушения обаче не намират потвърждение, заяви руското министерство на вътрешните работи, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
  Министерството обяви, че като цяло обстановката е спокойна. Неизвестно лице обаче е съобщило, че се подготвят взривове в две избирателни секции в Москва. Анонимният подател на сигнала е позвънил със съобщение за заложена бомба в училище номер 4 на улица "Профсъюзная", където има два избирателни участъка.

"Решава се въпросът дали да бъдат евакуирани посетителите и членовете на секционната комисия. В училището са влезли екипи с кучета", посочва източник.

По-късно се разбра, че бомбената тревога е фалшива. Лицето, което направило телефонното обаждане, имало глас на тийнейджър.

По-рано пресцентърът на министерството на вътрешните работи съобщи, че на "горещата му линия" са получени над 60 съобщения за изборни нарушения и всички те се проверяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase