Снимка: Reuters
fallback

Мнозинството от гражданите на Латвия гласуваха против обявяването на руския език на втори официален в държавата, съобщава Франс прес.

Съгласно частичните резултати, оповестени от Централната избирателна комисия при обработени данни от почти две трети от изборните секции, 78,25 процента са казали "не" на съответните поправки в конституцията.

Само 21,49 процента са гласували "за", като активността на общонационалния референдум в събота е била много висока - 69,23 .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

338

Ъ

преди 12 години

Ми тогава що се сърдите на макетата бре, дяца?Аз викам, секи да си гледа къщата и проблемите, а и да не забравяме кво казва народната мъдрост - Не плюй у кладенеца от който си пил вода, че да не се наложи да повториш!Що се отнася до пъпчасалите тотлърчета и и поотраслите хендикапчета.... уф, ми за някои управия нема, *** са изчезващ вид, ако и да се размножават безконтролно! )))Айде, успешна седмица!

337

Turk do 644

преди 12 години

kakyv iran mi govori6 ? Turcite vladeqt kadeto si iskat ot 2,500 godini ! 16 turkska imerpia dali ti razkazva ne6to ?

336

Анонимен

преди 12 години

РЕАКЦИЯРусия заяви, че не разглежда латвийския референдум като честно отражение на мнението на латвийския народ, предадоха агенциите. Резултатите от референдума далеч не отразяват пълно националните предпочитания, защото на 319 000 (рускоговорящи) "неграждани" им е било отказано правото да изразят мнението си, въпреки че много от тях са родени в Латвия или живеят там от много време", гласи комюнике на руското външно министерство++Очакваме руските танкове да гарантират нов 'честен' референдум

fallback