Снимка: архив, Reuters
fallback

Германия засега оттегля подкрепата си за спорното международно търговско споразумение ACTA, след като правосъдното министерство на страната изрази някои резерви към подписването му, съобщи ВВС. 

 Говорител на министерството на външните работи на Германия е съобщил за АФП, че страната му иска време за допълнителни дискусии по споразумението. 

 Страната е поредната, която отложи подписването на АСТА. Преди това от ратификация на договора се отказаха Латвия, Полша, Чехия и Словакия. 

В събота се очакват нови международни протести срещу споразумението. 

 Поддръжниците на АСТА обаче настояват, че атакуваните мерки срещу онлайн пиратството са силно необходими за ограничаването му и за защитата на авторските права и интелектуалната собственост. 

 Предстои договорът да бъде ратифициран от Европейския парламент, където също има негови противници. 

Още новини за комуникации четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 12 години

Интересно в държавите, в които на хората им плащат достатъчпо пари да си купуват всичко легално никой не прави проблеми за пиратство, а тук не стига че хората нямат пари да си позволят ами че и ни гонят... Без съмнение плана на господин Боко Борисов е да превърне нацията в шайка селяци без култура и интелект.

118

петър ненов

преди 12 години

нашите *** подписват всичко ката селски кметове затова и държава няма вече....

117

Анонимен

преди 12 години

Не нужно да си имаш HAARP, целия свят е опасан с подобни антени на GSM операторите, дали и те не могат да предизвикат катаклизми.

fallback