Снимка: архив Reuters
fallback

Двама британски войници са арестувани за сексуално насилие над десетгодишни деца в Афганистан, пише вестник "Сън".

Обвиняемите са принудили момче и момиченце да се опипват един друг. Войниците заснели децата и после показали записа в поделението си.

Oще по темата

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че е "дълбоко шокиран" от случая.

Източници от британската армия твърдят, че случаят не е единичен и двамата войници са направили два подобни филма.

Военните обаче все още уточнявали дали става въпрос за сексуално насилие или просто за погрешно преувеличаване на проблема.

Досега не е имало друг случай на обвинения в сексуално посегателства над деца на британски военни нито в Ирак, нито в Афганистан.

Шокиращото разкритие идва на фона на скандалите в американската армия, заради гавра с трупове на талибани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 12 години

До 63 - Ти изглежда си интелигентен човек. Разликата между интелигентните и по-интелигентните хора е в това: В подобна ситуация, по-интелигентните обикновено СИ задават укорително въпроса: "По какво АЗ се различавам от тях?" - и си взимат урок за СЕБЕ си. Докато интелигентните обикновено ТИ задават укорително въпроса: "Че ТВОЯТ прадядо не е ли направил същото преди 500 години бе!?" - и се опитват да ТИ дават урок.

61

Анонимен

преди 12 години

Тея наркотици са им изяли главите вече се чудят какво да правят ! Пази божи никому такава участ дори и на най големите ми врагове !!!

60

До 61

преди 12 години

Не плюя по никоя нация. *** не искам да ги убивам, искам да учат поне до осми клас, да работят, да не раждат преди да са станали пълнолетни и да създават толкова деца, колкото могат те самите да изхранят. Когато обаче напиша такова нещо в коментарите към някоя статия, посветена на ***, тогава пишещите тук роми реагират така, като че ли предлагам да ги горят живи! Какво да правиш - етнопсихика! :)

fallback