Снимка: Reuters

Общо 28 души все още не са открити три дни след катастрофата на италианския пътнически лайнер "Коста Конкордия" край бреговете на Тоскана.

Командирът на италианската брегова охрана Марко Бруско съобщи снощи за 29 души в неизвестност, между които четирима членове на екипажа и 25 пасажери.

Преди това изявление спасителите съобщаваха за 16 души в неизвестност, между които четирима италиански туристи, двама американци, две двойки от Франция и шестима членове на екипажа.

Още по темата

Междувременно спасителните екипи извадиха през нощта тялото на още един загинал при корабокрушението на "Коста Конкордия", съобщи Франс прес, като се позова на информация на интернет сайта на вестник "Стампа".

С това общият брой на потвърдените досега жертви на корабокрушението стана седем.

Бруско посочи, че вероятно 10 германци са сред изчезналите пасажери. Той изтъкна, че продължава да храни надежда да има оцелели.

До момента на изявлението му бяха извадени телата на шестима загинали - двама френски туристи, един италиански, един испански, един перуански моряк и едно тяло, което все още не е идентифицирано.

Корабът "Коста Конкордия" с над 4200 пътници и екипаж се удари в петък вечерта в скали, заседна и се наклони в пристанищната зона на остров Джилио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase