Снимка: Reuters
fallback

Малдивските власти наредиха на стотици луксозни курорти да затворят своите спа центрове, след като протестиращи настояха за спиране на "антиислямските" дейности, съобщи Асошиейтед прес.

Правителството на островната държава в Индийския океан предприе мярката, след като миналата седмица при ръководени от опозицията религиозни протести бяха отправени призиви за затваряне на центровете за бани и масажи.

Малдивски служител, пожелал анонимност, каза, че министерството на туризма е уведомило курортите, но не потвърди дали спа центровете са вече затворени.

Според протестиращите тези дейности противоречат на исляма и трябва да бъдат спрени. Демонстрантите настояват също така властите да спрат продажбата на алкохол, да затворят публичните домове, действащи под прикритието на центрове за масажи, и да премахнат паметниците, подарени от други държави по случай форум на страните от Южна Азия миналия месец, тъй като според протестиращите това са идоли.

Официалната религия на Малдивите е сунитският ислям и практикуването на други вероизповедания е забранено.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

АНТИИСЛЯМИСТ

преди 12 години

*** ТЪПАНАРИТЕ, ТОВА Е РЕЛИГИЯ ОТ ИМА НЯМА 1400 ГОДИНИbg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC#.D0.94.D0.B6.D0.B8.D1.85.D0.B0.D0.B4

49

uy

преди 12 години

интересна статия ми това сие пропаганда Аз сьм мюсюлманин,неможе никой да си позволи, да накара или да *налага* ти отднес си такив или онакьв.Това е против 4овешката природа. СВ.Корана *АБСУЛЮТНО ЗАБРАНЯВА *ДА СЕ НАЛАГААКО ИСКАШ ,ТАЗ СТАТИЯ Е ПРОПАГАНДА

48

Анонимен

преди 12 години

Диарбекир и Ван - най-добрите места в турция! Да живеят братята кюрди!!!

fallback