Снимка: архив Булфото

До дни български адвокат заминава за Бразилия, за да работи по случая със задържания и обвинен за пренос на дрога Гълъбин Боевски, обяви пред журналисти адвокат Константин Симеонов.

Той коментира още, че не може да повярва, че Боевски, отивайки за първи път в Бразилия, е пренасял наркотици.

Първоначално съобщената цифра от 9 килограма по думите на Симеонов включвала и теглото на самите куфари, а след това по непотвърдени данни количеството наркотик вече било намалено на два килограма.

Още по темата

Юристът отрече категорично Боевски да е имал дългове, заради които би могъл да се занимава с пренос на дрога. Засега контакт с Гълъбин Боевски не е установен, но по думите на Симеонов вчера външният министър Николай Младенов е разговарял със своя бразилски колега, който е обещал съдействие по случая.

"В момента в Бразилия имаме само почетен консул, който изпълнява ролята на посланик", обясни адвокатът.

"Не са верни и твърденията, че Боевски е признал и описал детайли за преноса на дрогата. И дъщерята на Боевски - Сара твърди, че куфарите, с които те са пътували за България и в които е бил наркотикът, са купени ден преди завръщането.

Фактът, че в куфарите има наркотик, е установен, след като багажът е минал през задължителната предварителна проверка на летището в Сао Паоло", допълни адвокат Константин Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase