Кадафи все още не е заловен. Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Съединените щати нямат сведения Муамар Кадафи да е напуснал Либия, макар да не се знае точно къде е, обяви Белият дом, цитиран от Асошиейтед прес.

Заместникът на президентския съветник по националната сигурност Бен Роудс заяви, че Кадафи не е заловен, но режимът му се е сгромолясал.

Oще по темата

В Либия днес силите на Преходния национален съвет (ПНС) се сражават с привърженици на Кадафи в главните им крепости - Бани Уалид и Сирт, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 12 години

САЩ фалира много отдавна, сега единиственото, което им остава, е печатането на долари и разплащане на петрола в долари! Ако друга валута изземе плащанията в долари, САЩ стават милярди пъти по-зле от най-мизерния жител на Сомалия. Осама и Саддам заминаха. Сега е Кадафи наред. Чудя се кой ли ще е следващия измислен враг на САЩ и ЕС? Я да отворим картата, да погледнем къде са петролните залежи и да отметнем местата където САЩ са се изживявали като "миротворци". Така се държи смъртно раненият звяр Америка, който предчувства близкия си край и в бясна злоба от безсилието си е готов да събаря и помита всичко по пътя си. Но, Господ гледа отгоре и рано или късно възмездие ще има!

18

БАБА ПЕНА

преди 12 години

Либия при Кадафи:В Либия се дава по 7000$ на новородено, 64000$ на младоженци, 730$ за безработен, безплатно електричество и вода, най-евтиното гориво в света (около 0.12$ за литър), образование и здравеопазване без пари, учение и специализация в чужбина без пари, покупка на нова кола-50% се поема от държавата, гориво, безлихвени кредити за покупка на жилище, наем на държавно жилище без пари, никакви данъци, нулева престъпност и др. Какво точно е окрал от народа си? Направил грешка че не сложил парите в западни банки а ги раздавал на либийците!?За 1998 г. 38,2% от националния бюджет е разпределен за образование. Това е един от най-високите проценти отделян за образование в света. До вчера Либия беше Швейцария'та на Африка - утре ще бъде България'та на Африка!

17

БАБА ПЕНА

преди 12 години

Естествено, че Кадафи е милиони пъти по-родолюбив и по-голям патриот от политическиата българска ***. Нашата политическа пасмина само може да гледа Кадафито и да се учи. така се защитават интересите на родината и нейните богатства и ресурси. Не като нашите нагъзени маймуни. Муаммар е пример за ония, които имат доблест и патриотизъм. Нашите продажни политици са *** пред него. Хиляди пъти по-добре диктатор патриот, отколкото продажни циркаджии.Кадафи направи за смях НАТО, Саркози , ЕС и всичките му там грабителски организации. А тези хищници направиха от Кадафи идол, на който се възхищават милиони хора по света. Оказа се , че един диктатор , който защитава интересите на страната си е много по- достоен от едни алчни, самозабравили се ***.

fallback