Снимка: Reuters

Силите на либийското преходно правителство са изтласкали от равнината, водеща към центъра на град Бани Уалид, лоялните на Муамар Кадафи сили и напредват към централното им укрепление, предаде Ройтерс.

Прочистихме равнината, водеща към центъра на града, каза бунтовникът Талял Фернан. Друг описа сраженията по фронтовата линия като "разгорещени и хаотични" и каза, че войските му срещат силна съпротива от хората на Кадафи.

Още по темата

Експлозии и стрелба се чуват около хълмовете и в равнината на подстъпите към Бани Уалид, на 140 км южно от Триполи, който е под обсада от две седмици. Над града се носи тежък дим. Градът е защитаван от 1200 войници от батальоните на Кадафи и племенни бойци.

Силите на Преходния съвет възобновиха днес настъплението срещу родния на Кадафи град Сирт и водят ожесточени сражения с лоялните сили на бившия лидер, предаде Ройтерс, като се позова на телевизия "Ал Джазира" и на очевидци.

Панарабският канал съобщи, че има много жертви сред войниците на отстранения от власт либийски лидер. Десетки камиони с тежки оръжия и танкове са движат по пътя към града. Силите на преходното правителство са превзели летището и го контролират, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase