Снимка: Архив Reuters
fallback

Турция и САЩ подписаха в Анкара меморандум за разполагане на турска територия на радиолокационна система от европейската противоракетна отбрана ЕвроПРО, предаде РИА Новости. Подписа си под документа положиха първият заместник-министър на външните работи на Турция Ферудин Синирлиоглу и посланикът на САЩ в Анкара Франсис Ричардоне.

Oще по темата

Радарът ще бъде разположен в провинция Малатия в югоизточната част на Турция. В момента там се намира радиолокационна система, която е изградена от американците и по-късно е предадена на турската армия.

За постигането на споразумение между Турция, САШ и НАТО за конкретното място за разполагане на радара за ранно предупреждение за заплаха от ракетно нападение в рамките на създаваната от САЩ и НАТО система за противоракетна отбрана беше съобщено вчера от турската преса.

Планира се работата на радара в тестови режим да бъде организирана до средата на декември тази година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

до 51

преди 12 години

Ако има световен сблъсък с конвенционално оръжие, скъпите и сложни разработки ще отстъпят място на оръжия които се пройзвеждат като кренвирши, примерът с Втората Световна ти е много добър.

53

турция, радар, про

преди 12 години

Плана на елита на САЩ е да насъска Китай срещу Русия, а Турция и арабите срещу Европа. Плана е да станат отново световна сила, след фалита!Това е една огромна измама. Краят й е близо, но САЩ, те няма да сдадат положението без бой. Ще насъскат Китай срещу единствения им сериозен враг - Православна Русия. Наполеон и Хитлер си счупиха главите в Русия, да видим как ще се казва техният китайски амбициран последовател. Трябва достойно да пазим нашия Првославен свят и да бъдем до Русия в трудни времена. Безродните банкери (които някои наричат "еврейски") ще си строшат главата окончателно, защото с инатлък може да се спечелят някои битки, но не и играта. Ще си строшат главите, но няма как, ще трябва да преминем и през това чистилище. А истината и доброто ще победят. Това е по-сигурно отколкото че утре слънцето ще изгрее! "Между Русия и Китай кръв ще се пролее. Ще има сериозно стълкновение /Слава Севрюкова, 1977 г. /.

52

Наблюдател

преди 12 години

Защо е нужно ПРО? Всъщност САЩ няма да защитава Европа от Русия, САЩ ще жертва Европа за да победи Русия. Абсурд? Ни най-малко. Това е стар план на Пентагона от времето на Студената война. За него разказва Джон Пилджер във документалния филм "The truth game". Плана е ***. САЩ ще атакува Русия от базите си на територията на Западна Европа. Така руснаците ще са принудени да изстрелват ракетите си по Западна Европа, докато не унищожат базите от които са обстрелвани. Затова е необходимо ПРО-то в Румъния, Турция, Чехия и Полша. Полша е идеалното място за ракети прехващачи на руски балистични ракети насочени към Великобритания и Франция. Колкото повече ракети ангажира Русия в Европа, толкова по-малко остават насочени към САЩ. Това е простия план, в който Русия и Европа се изтребват взаимно, а САЩ излизат сухи от водата, както през Втората световна. Чудесен и страшен план на американската военщина.Сега става ясно, защо Русия е против това ПРО, но защо Европа си трае.... ? Ясно е защо САЩ не искат да допуснат Русия до съвместно обслужване на това ПРО! Инфлацията в САЩ се е натрупала толкова, че може да изгърми всеки момент. В определен момент САЩ ще обявят фалит. Свръхвисокото равнище на дълга е най-големият проблем за американската икономика, като рано или късно, манипулациите с курса на долара, ще завършат с чудовищна катастрофа. Именно в такъв момент, за да се прикрие сривът на долара, може да станат нови събития". Явно САЩ ще въртят, ще сучат и ще измислят някой голям враг и ще направят голяма война, и в крайна сметка ще нулират счетоводния брояч. Управлението на Щатите(Ционистките бандити ), отдавна са казали сбогом на здравия разум, за съжаление, ние човечеството не правим нищо за да ги спрем!?Не, руснаците обкръжават САЩ с бази... така че можем сами да си отговорим на въпроса, кой разпалва нова студена война. ?!Само че къде се вписваме, ние българите в картинката после, незнам......дано да ни има вписани, някъде в Тефтерите на Свети Петър.......!!!

fallback