Снимка: Reuters

НАТО предоставя разузнавателна информация и данни от наблюдение в реално време на либийските бунтовници, които издирват Муамар Кадафи и неговите синове, съобщи британският министър на отбраната Лиъм Фокс, цитиран от Ройтерс.

"Мога да потвърдя, че НАТО предоставя на Преходния национален съвет (ПНС) достъп до своите средства за разузнаване и наблюдение в реално време, за да помогне по този начин да бъдат намерени полковник Кадафи и други членове на неговия режим", заяви Фокс в интервю за телевизия "Скай нюз".

Фокс отказа да коментира съобщението в днешния брой на вестник "Дейли телеграф", че на територията на Либия има британски специални части, които оказват съдействие в издирването на Кадафи.

Още по темата

В момента няма никаква достоверна информация за местонахождението на Муамар Кадафи.

Вчера Преходният национален съвет (ПНС) на Либия обяви награда от 2 милиона либийски динара (около 1,6 милиона долара) за залавянето му – жив или мъртъв.
 
На режима на Кадафи няма да бъде сложен край, докато той самият не бъде заловен - жив или мъртъв, подчерта председателят на ПНС Мустафа Абдел Джалил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase