Снимка: Reuters

В либийската столица Триполи се носи слух, че водата от водопровода е отровена с неизвестна отрова, вече има приети в болница.

Би Би Си предаде, че имам в един от кварталите на града съобщил по високоговорители на джамията за отровената вода. Много хора приели насериозно информацията.

Действащите в Триполи въстаници смятат, че водата е отровена по заповед на неуспелия да им се противопостави в открит бой Муамар Кадафи.

„Водата от водопровода и други източници в момента се тества, след като двама души бяха приети в болница. На контролнопропускателните пунктове хората биват предупреждавани, че водата не бива да се пие“, съобщи телевизията на бунтовниците  LibyaAlHurraTV, базирана в Бенгази.
 
Муамар Кадафи разработваше химическо и ядрено оръжие. Той обаче се отказа от тези програми, след като преди години започна сближаването на Либия със Запада.

Според експерти Кадафи не е унищожил част от тези химически оръжия и ги е запазил „за черни дни“. Възможно е тези дни да са настъпили.

Още по темата

Според въстаниците Кадафи е в състояние да използва химическо оръжие в борбата си срещу тях или да отрови водопровода на Триполи.

Вчера бунтовниците превзеха резиденцията на Кадафи в Триполи, но и досега остава неясно къде се намира самият той.

През изминалата нощ обаче беше излъчено аудиообръщение на Кадафи, в което той заяви, че оттеглянето му от резиденцията Баба ал Азизия е било само тактическа маневра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase