Снимка: Reuters
fallback

Преходният национален съвет /ПНС/ на Либия обяви днес, че предлага амнистия на всеки от антуража на Муамар Кадафи, който залови или убие полковника, предаде Ройтерс.

Председателят на ПНС Мустафа Абдел Джалил добави, че бизнесмени от Бенгази, които пожелали да останат анонимни, предложили два милиона либийски динара /около 1,6 милиона долара/ за залавянето на Кадафи.

Oще по темата

"Преходният национален съвет обявява, че всеки от вътрешния кръг на Кадафи, който убие полковника или го залови, ще получи от обществото амнистия или прошка за всяко престъпление, което е извършил", подчертал Джалил на пресконференция в Бенгази.

"На режима на Кадафи няма да бъде сложен край, докато той самият не бъде заловен - жив или мъртъв", подчертал Джалил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Безкрайна война

преди 12 години

В подкрепа на казаното в (110( е информацията, че новото ръководство иска голям заем от Запада. Тоест НОВИТЕ, са в невъзможност да експлоатират нефта. Рафинериите са на север, по брега на морето; но петролните кладенци са на юг, в пустинята. Тоест във обсега на племената. Много кладенци ще бъда опожарени и спряни за дълъг период от време. Кадафито успя да обедени всички племена, а бунтовниците заложиха на враждата между племената. Което стратегически си е чиста загуба.

107

Сега е началото

преди 12 години

Има разлика между Иракчаните и Либийските племена. Докато Иракчаните не са отвоювали държавата си, то Либийските племена постоянно са воювали с Италианците. Италианците са извършвали геноцид спрямо племената и затова национализма в Либия е развит до неимоверност. Имайки в предвид това, абсолютно съм уверен, че тази война на племената срещу НАТО ще продължи с години. Ще има свободни територии, откъдете ще изскачат бойци, които ще всяват ужас всред завоевателите. Уверен съм, че има скрито оръжие.

106

до 98

преди 12 години

А на кметицата?

fallback