Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Муамар Кадафи е готов да се оттегли от политическия и от обществения живот, при условие че НАТО прекрати нападенията си. Това послание е предал либийският лидер на големия си приятел Стипе Месич, бивш президент на Хърватия.

Хърватският политик твърди от първа ръка, че полковникът е готов да се оттегли изцяло и твърдо обещава, че няма да бъде пречка нито за въвеждането на многопартийна система, нито за провеждането на реформи, но при условие че преди това НАТО прекрати нападенията си, пише „Ютарни лист“.

В съобщение, издадено от канцеларията на Месич, се казва: „Мога да потвърдя също така, че властите в Триполи са се опитвали да стигнат с това послание по всички налични канали до страните, играли ключова роля в организирането и воденето на военните операции в Либия“.

„Искрено желая на либийците да постигнат мир и да задържат контрола си над богатствата на своята страна, в интерес на нейния по-нататъшен напредък и демократично развитие“, пише още в съобщението на Месич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 12 години

Да, ама не. Кадафи е лъжец, каквито са всички диктатори.

10

Анонимен

преди 12 години

Шест месеца веч как натовските дружини Бенгази бранят! Пристъпи ужасни, за пореден път напъват ордите диви. Кадафи Безумни сочи Триполи пак и вика търчете , тамо са раите! И ордите тръгват с викове сърдити и Алах гръмовно въздуха разпра. Бенгази отвърна с друг вик Ю ес ей, ура! Малко остана, скоро САЩ ще фалират ( за сведение на драскачите от МВР във форума , пари няма да има )- разбирай и НАТО е пътник. Ще освободят света и себе си ще престанат да мъчат. Заслугата ще е и на Кадафи, потайният комунизд, коварният тиран, газител на светите идеи за демокрация разбирай реституция, проституция, приватизация, глобализация и прочие конституция.

9

^3DAttack

преди 12 години

do 3 - prav si i ne si .. razbira se che Kitai ima golqmo vliqnie .. i moje da blokira rezoluciiq na OON no velikte darjavi ponqkoga se namisat i bez rezoluciiq na oon ... pravqt go i USA , Rusiq .. spomni si voinata v Gruziq Rusiq da ne bi da imaha Mandat na oon

fallback