Снимка: Reuters
fallback

Ожесточени сражения се водят около комплекса, в който се намира резиденцията на либийския лидер Муамар Кадафи в Триполи, след като опозиционерите поеха контрола над няколко столични квартала в неделя, предаде Франс прес.

Танкове излязоха от комплекса и започнаха да обстрелват район на града, съобщи представител на бунтовниците, цитиран от Ройтерс.

От 6 ч. сутринта южната част на Триполи не престава да бъде огласяна от ожесточена стрелба с леко и тежко оръжие, заяви кореспондент на АФП. Той допълни, че е трудно да се установи откъде точно се стреля.

Oще по темата

Към 6,30 часа местно време изстрели от автомати Калашников се чуха и в близост до хотел "Риксос", където са настанени чужди журналисти.

Специалният кореспондент на руския в. "Известия" в Либия Орхан Джемал е ранен край Триполи, информира изданието на своя сайт.

По време на обстрел край столицата журналистът е ранен в крака и настанен в местна болница. Няма опасност за живота му.

През нощта обаче имаше няколко спокойни часа в Триполи.

Според говорител на бунтовниците, цитиран от телевизия Ал Джазира, силите на Муамар Кадафи контролират между 15 и 20 процента от Триполи, предаде Ройтерс.

Лоялните на Кадафи части контролират четири района от либийската столица и продължават да се сражават, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

ринго

преди 12 години

да им е честита свободата по западен модел те роби децата им слуги.Хубавото тепърва започва за издухалите .И шопите се радваха като луди на преврата на 10 ноември по площадите ама после им омекна гребена .Сега са само лош материал....

33

Анонимен

преди 12 години

Началото на края. Да видим за кого. До тук губи със сигурност свалилата маската на гълъб западна цивилизация. Демокрацията е мъртва и дълбоко погребана братя! И не от Каддафи! Четете Оруел

32

Анонимен

преди 12 години

В Триполи са нахлули спецчастите на американците (от Ирак и Афганистан), англичаните и другите *** от НАТО. Броят им е малък - няколко хиляди - за такъв голям град. Тъй като не успяха в основната си задача, - да убият Кадафи и да сломят духа на либийската армия, сега ги чака неприятната перспектива да включат нови и нови сухопътни части. Очертава се гражданска война в пустинята, със всичките и прелести. Малко затъване в пясъка, доста неприятно, защото е близо до Европа. Ето защо лидерите на САЩ и НАТО нададоха неистов вой:Кадафи, предай се!Спри братоубийствената война!. И наш Боко, и той нададе вой и призиви за тази цел. Кадафи обаче очевидно ще им скрои номера на пустинния скорпион. Какъв е той? Ще видите скоро. Между другото се навършиха 100 години от първата употреба на самолети за военни цели в света. Познайте къде? В Либия от италиански самолети прз 1911 г.

fallback