Сейф ал Ислам. Снимка: Reuters

Либийските бунтовници са заловили сина на Муамар Кадафи, Сейф ал Ислам, потвърди пред телевизия "Ал Джазира" главата на Преходния национален съвет.

Получихме потвърждение на информацията, че нашите хора са заловили Сейф ал Ислам и дадохме инструкции да бъде третиран добре, за да може да бъде изправен пред съд, заяви Мустафа Абдел Джалил, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Късно снощи бунтовниците заявиха, че са арестували двама от синовете на Муамар Кадафи са арестувани, съощи телевизия "Ал Джазира", цитирана от световните агенции.

Сейф ал Ислам и Ал Саади били арестувани в туристическо селище в Западен Триполи – Абу Бар ал Тарбулси, заяви говорител на бунтовниците от Триполи.

Няма информация за местонахождението на Кадафи. Бунтовниците съобщиха също, че са навлезли в Зеления площад близо до резиденцията на Кадафи.

Силите на Кадафи са отстъпили, а много от войниците на режима са пленени. Телевизията показа жители на Триполи, приветстващи бунтовниците.

Преходният национален съвет съобщи, че бригадата, отговаряща за охраната на Кадафи, е сложила оръжие и се е предала на бунтовниците, съобщи телевизия "АЛ Арабия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase