Снимка: Reuters
fallback

Атентаторът от Локърби Абдел Басет ал Меграхи се появи на митинг в подкрепа на либийския лидер Муамар Кадафи, съобщи Ройтерс.

Държавната телевизия показа кадри, на които Меграхи в инвалидна количка се появява на митинг на племенни вождове, събрали се в Триполи да подкрепят либийския лидер.

Oще по темата

Абдел Басет ал Меграхи излежаваше доживотна присъда заради участието си в атентата срещу самолет на ПанАм с 270 души на борда, който беше взривен над шотландското селище Локърби през 1988 г.

Меграхи, който е болен от рак на простатата, бе освободен от затвора през лятото на 2009 г., защото се предполагаше, че му остават три месеца живот.

Освобождаването му разгневи САЩ и близките на загиналите в атентата над Локърби 270 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 12 години

Аллах го е поживил, и камилското мляко!

20

До Д-р Менгеле

преди 12 години

Може всякакви болести да се появят само не и такива от които умираш за дни или часове... защото на фамацевтическите компании им трябва цял живот да гълташ лекарства. Така че ще умираш бавно и с гръцка музика а докато пукнеш ще похарчиш всичките си спестявания за лекарства. Е тва ни чака.

19

ТЕТКА МАРА

преди 12 години

ТОЗИ САЙТ е манипулативен в посока анти-Кадафи.Тук няма да намерите, например, информация за бомбандирането от НАТО-вската авиация на болница в Западна Либия, при която са загинали 8 души, 3 от които лекари и над 30 са ранени. Нито ще намерите информация за провала на мащабната военна операция за завземането от бунтовническите сили на пристанищният град Брега, планирана и ръководена от Западни военни експерти, при която "въстаниците" са били въоръжени със най-модерно оръжие, включително и танкове "Abrams". Впрочем оказало се, че руското въоръжение на правителствените сили на Кадафи, което са считали за остаряло и неефективно, в действителност било изключително ефективно.И още много подобни информации няма да намерите в този сайт.И сигурно ще си зададете въпроса - обективен ли е той и чии интереси обслужва?

fallback