Президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас. Снимка: Reuters
fallback

Искането на палестинците да бъдат приети в ООН ще бъде внесено в световната организация от Арабската лига, съобщи нейният ръководител Набил ал Араби в катарската столица Доха.

"Арабската лига реши да поиска от ООН да признае палестинската държава", каза пред журналисти Ал Араби, цитиран от Франс прес.

В Доха се състоя среща на Арабската лига, в която участва палестинският президент Махмуд Абас.

Арабската лига ще работи, за да издейства международна подкрепа за признаване на палестинска държава в границите от 1967 г. и със столица Източен Ерусалим, се казва в комюнике, прочетено от Ал Араби.

Главният палестински преговарящ Саеб Еракат каза пред АФП, че 117 държави са признали палестинската държава. От името на палестинците Еракат призова вчера САЩ да оттеглят решението си да наложат вето над приемане в ООН на палестинска държава.

"Американците са ни казвали неведнъж, че ще наложат вето в Съвета за сигурност над всяко искане за приемането ни. Предупредиха ни, че ако продължим усилията в тази насока в Общото събрание на ООН, ще има последици", добави той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

ves666

преди 12 години

sega evreite da varnat zemiata kadeto ia otkradnaha ot palestincite tia chifyti ,*** tr.da gi dovarshi okonchatelno .dnes bez tiah sveta shteshe da e po dobar 13 rasa dokato sashtestvyvat sveta hybavo niama da vidi.

46

Анонимен

преди 12 години

Tвоя спасител може да си го набиеш някъде, това което ни трябва и на мен и на тебе е хаховци като тебе да се држат под ключ, докато им оправят болните глави. Дали съм зъл - не мисля, моето отношение е отражение на човека насреща, ако е свестен е добро, ако е *** с промит мозък е лошо, барем се видиш и се усетиш. А темерутското ти равнодушие не е качество на светец, а на безгръбанчен, безхарактерен, страхлив темерут, в безсилната си слепота разнасяш зло, само и само да влезеш в измислен рай

45

Томас

преди 12 години

45не си ти тоя, който ще съдиш - има друг Съдия. Когато се изправиш пред Христос -тогава това, че си помагал на някой, няма да е основното - и няма да е достатъчно за покриване на греховете ти. Имаш нужда от Спасител - независмо дали го признаваш или не. Вътрешно си един зъл човек - щом имаш желание да причиняваш зло. Това не ме изненадва - мнозина вървят по тоя път.

fallback