Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доналд Тръмп не изключва възможността да влезе в затвора или да бъде поставен под домашен арест, ако съдът реши подобна мярка. Кандидат-президентът обаче се съмнява обществото в САЩ да се съгласи на подобно решение. “Никак няма да толерира това”, казва Тръмп.

“Съгласен съм за вляза в затвора”, казва бившият президент на Америка в интервю за Fox News по повод решението на съдебните заседатели в случай на доказано фалшифициране на бизнес записи, пише “Труд”.

Тръмп е на мнение, че процесът срещу него създава заплаха от социално напрежение и може да бъде повратна точка за американците.

Очаква се съдът в Ню Йорк да обяви решението си на 11 юли. Няколко дни по-късна, на 15 юли се открива конгреса на Републиканската партия, където се очаква Тръмп официално да бъде номинира за кандидат за следващите президентски избори. Политикът смята близостта на тези две дати за умишлено.

"Това е част от играта", отбеляза той.

Освен това предишният президент е посочил "умишлени нередности" в процеса от страна на съдия Хуан Мърчан, който отказа някои свидетели на защитата да свидетелстват пред журито.

Припомняме, че на 31 май журито на Окръжен съд в Манхатън призна Доналд Тръмп за виновен във фалшифициране на бизнес документи, за да прикрие плащания към порноактриса Сторми Даниелс преди изборите през 2016 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase