Снимка: Reuters
fallback

Южноафриканският президент Джейкъб Зума заминава за Либия за последен опит за намиране на мирно разрешение на конфликта.

Засега не е ясно дали разговорите на южноафриканския президент ще се фокусират върху възможностите за изход на Муамар Кадафи, пише ВВС.

Това е второто посещение на Зума в Триполи след началото на гражданската война.

Бунтовниците, които се бият със силите на полковник Кадафи от февруари, отказват да преговарят, ако той не напусне властта.

Междувременно международният натиск върху полковника расте, като включително руският президент Дмитрий Медведев обяви в събота, че Кадафи повече няма право да води Либия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

pachangel

преди 13 години

Колко много са промити мозъците на подрастващите които пишат тук,направо на *** американци приличат.Набиват им в кратуните че като се убива една част от населението се спасяват "мирните" жители на една страна и те подскачат и се радват че лошите ще бъдат избити.Това кои са лошите няма значение важното е хората на тази страна да бъдат убити защото там има петрол който не им се полага.Като нямат поне някоя атомна бомба с която да поздравът убийците си ще се гаврат с тях докрай.

16

ves666

преди 13 години

kadafi hvarlia boba v amerika, ili se predavai *** mrasen nishto ne varshish ***.az tai az inak mazen ***.

15

спец

преди 13 години

Интересна гледка би било, войските на Кадафи атакуват Белия дом и молят Обама да подаде оставка. Но Обама е герой, той се държи и стреля ли стреля по нападателите? И така авиацията на Либия спира всеки военен кораб, доставящ оръжие за бунтовниците от САЩ. А фрегатата "Дръзки" претърсва всеки кораб плаващ към брега и конфискува презервативи, "Уиски"... ккавото намери. Какво нещо са реалността и филмите? Във всички случаи тази война си е поредната агресия над суверенна страна и не заслужава браво!

fallback