Снимка: Reuters
fallback

Стотици християнски поклонници пристигнаха в Ерусалим, за да изминат последните стъпки на Исус Христос според описанието им в Библията и да присъстват на традиционните богослужения на Разпети петък, предаде ДПА.

Под засилена охрана на израелската полиция и водени от францискански монаси, поклонниците, някои от които носеха дървени кръстове, а други чадъри заради необичайния за сезона дъжд, бавно се придвижиха по Виа Долороса.

Виа Долороса е маршрут, организиран от францискански монаси през 14 век. Той има 14 спирки, всяка от които бележи събитие, случило се с Исус по пътя му към разпъването му на кръст на хълма Голгота според библията.

Съгласно християнската традиция Исус е бил разпънат на кръст в петък и е възкръснал в неделя.

Патриархът на Ерусалим Фуад Туал, който е най-високопоставеният римокатолически свещеник в страната, влезе в църквата на Божи гроб, в която християните вярват, че Исус е бил погребан, пише БТА.

Около 400 поклонници влязоха заедно с него в църквата, преди вратите й да бъдат затворени. Пред нея останаха още стотици поклонници.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 13 години

Най-страшен е "пророк" който говори 99.9% истина но подвежда с почти невидимо зрънце лъжа. Какво ни учи 2000 години история. Само няколко години след идването на християните на власт започва средновековието, а мракобесието и сега продължава. Посочете ми поне една от тези 2000 години в която някоя християнска държава да не е водила агресивна война и да не е избивала хора с най-модерните за момента средства

56

тж

преди 13 години

За сведение на всички умници съмняващисе дали Йешу(Исус) е Евреин.Обрязването на евреите се прави на седмият ден след раждането.Той е роден на 25 декември .Летоброенето по христянската религия е неговото обрязване. 1 Януари.ЧНГ слепци.

55

Николай

преди 13 години

Не богохулствувай!

fallback