Снимка: Reuters

Най-малко трима души бяха убити и стотици ранени в няколко демонстрации срещу президента на Йемен Али Салех, предадоха световните агенции.

В столицата Сана при сблъсъци между противници и привърженици на президента бяха убити трима противници на президента Салех, предаде АФП, като се позова на военен източник. Агенцията описва жертвите като военни, преминали на страната на опозицията срещу държавния глава.

В град Таиз при подобни сблъсъци са били ранени най-малко 450 души. Те са били приети за лечение в местна болница, като най-малко 10 от тях са с рани от огнестрелно оръжие, съобщава "Ал Джазира", цитирана от ИТАР-ТАСС.

Трети ден продължават размириците в пристанищния йеменски град Худейда на брега на Червено море, на 220 км от столицата Сана, пише БТА.

Още по темата

Същевременно говорител на йеменската опозиция заяви, че нейни представители са готови да посетят Саудитска Арабия, за да участват в преговорите, които ще доведат до предаване на властта в Сана, предаде Франс прес.

Вчера Съветът за сътрудничество на страните от Персийския залив, събрал се в Рияд, направи предложение на Йемен да посредничи между опозицията и президента Салех за намиране на изход от кризата, продължаваща вече няколко седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase