Изображение на Мубарак на площад Тахрир, Кайро. Снимка: БТА
fallback

Президентът на Египет Хосни Мубарак е излетял за Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Това съобщи в профила си в Twitter катарската телевизия „Ал Джазира“, която предава на арабски език, като се позова на „многобройни източници“.

Засега не е известно какви точно са източниците.

В същото време по данни на BBC News, телевизия „Ал Арабия“ и Десети канал на израелската телевизия Мубарак се намира в Египет, но не в столицата Кайро, а в курорта Шарм ел Шейх на брега на Червено море.

Официална информация за това къде точно се намира Мубарак няма.

В четвъртък медии съобщиха, че президентът е напуснал Египет, но по-късно това беше опровергано, след като Мубарак говори пряко по египетската телевизия от двореца си.

Oще по темата

Междувременно протестите срещу режима в Египет не стихват, посочва Lenta.ru.

Основното искане е оставка на държавния глава и провеждане на коренни демократични промени.

Хосни Мубарак заяви обаче в изявлението си, че не възнамерява да се оттегли. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

до Инкогнито

преди 13 години

За съжаление Израелската армия вече не е това, което е била. За справка последната им операция в Ливан, пълен провал като военна и политическа цел. А и да не забравяме, че и 1967 и 1973 Израел не е воювал сам без чужда помощ, и решенията за спирането на военните действия са били плод на решение от едни други две страни :)

21

Ф.С.В

преди 13 години

Заедно с президента на Тунис двамата си лежат в дворците в ОАЕ и си броят златото хихихихихихи жалко че народа не им даде още 1-2 месеца да откраднат някое и друго кило злато .. Алчноста е безгранична -като черна дупка в Космоса -- има една арабска поговорка --алчите очи са като пустиня --няма край ,,,,и нашите управляващи в БГ казват --ей сега ще дам оставка и ще видите ---Да ама не ---ден година храни

20

?

преди 13 години

В Йемен е! Пие си кафето в Шератон!

fallback