Снимка: БГНЕС
fallback

Над 17 тона марихуана са заловени в таен тунел между Мексико и САЩ, открит на мексиканската страна, в Тихуана, на границата с Калифорния, съобщиха мексиканската армия и американската полиция. При съвместна операция са задържани шестима заподозрени в ранчо в Тихуана и още трима в САЩ, предаде Франс прес.

Общо 13 тона марихуана са заловени от американската страна и още четири на другия край на тунела, в камион до мексиканския вход. Шофьорът е арестуван.

Тунелът, дълъг 800 м и издълбан на 12 м дълбочина, е открит в четвъртък на две пресечки от друг, в който бяха открити 30 тона канабис в началото на ноември - едно от най-големите количества, залавяни някога в САЩ.

Американските власти са открили над 125 тайни тунела от началото на 90-те години на границата с Мексико, главно в Калифорния и Аризона, отбелязва Асошиейтед прес. Този обаче е най-усъвършенстваният досега - с релсов път, флуоресцентно осветление, с облицовка на стените и вентилационна система.

Тунелът, дълъг 670 м, започва от кухня в къща в Тихуана и стига до два склада в индустриалната зона на Сан Диего. Според властите и двата тунела, открити този месец, принадлежат на картела Синалоа, оглавяван от най-издирвания мексикански наркобарон, Хоакин Гусман, с прякор Ел Чапо.     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

radety bate

преди 13 години

tiq mexikanci voobshte ne si igraqt :)))))

23

ha ha

преди 13 години

Виждам светлина в тунела, а в нашият и това няма

22

Джоджан Ганджев

преди 13 години

Да я закарат в Холандия за унищожение. Защо да си замърсяват околната среда като горят на тяхна територия.

fallback