Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерите на 28-те страни от НАТО на предстоящата си през ноември среща на върха в Лисабон трябва да поканят Русия за участие в проекта на НАТО за създаване на система за противоракетна отбрана в Европа, заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

„Смятам, че на срещата на върха на НАТО трябва отново да заявим ясно предложение към Русия да си сътрудничи с нас със своите възможности по противоракетната отбрана“, каза Расмусен пред журналисти в Брюксел.

Генералният секретар на Алианса се надява решението за създаване на „евроПРО“ да бъде прието на Лисабонската среща на върха, пише РИА Новости.

По думите на Расмусен на предстоящото идната седмица в Ню Йорк заседание на съвета Русия-НАТО на ниво министри на външните работи „се надявам, че ще можем да влеем чрез тази среща нова енергия на нашето практическо сътрудничество“ що се отнася до Афганистан и по-специално борбата с наркопроизводството, пиратството, тероризма и разпространението на оръжия за масово поразяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Honorik

преди 13 години

Izklati gi,poneje krepostta se predade otvatre.Sega nqma prezidenti kato Gorba4ov i Elcin.Putin i Medvedev varnaha Rusiq v igrata.

60

хахахаха

преди 13 години

смехория за руските степници! русия не е гарганел, за да си сложи сам окови!да не би швейцария да приема белезниците на ес!

59

Анонимен

преди 13 години

Абе... смешници. Той се будалка, кани ги, защото знае, че ще откажат. После ще каже "Ние ви канихме ама вие не искахте".

fallback