Снимка: БГНЕС
fallback

Най-малко 15 души загинаха, изпотъпкани при масова паника, по време на традиционния Парад на Любовта в германския гр. Дуисбург, съобщи BBC.

Около 100 души са били ранени по време на празника на техномузиката, наложило се е поне 10 от тях да бъдат реанимирани на място.

Инцидентът е станал, когато тълпата е влизала в тунел. Полицията се е опитала да спре опитващите се да влязат в зоната на фестивала, която била претъпкана.

Хората обаче се паникьосали и така се е стигнало до трагедията.

9 хеликоптера са се включили в овладяването на ситуацията. Много от пострадалите обаче са се намирали в широкия тунел и това е затруднило екипите за спешна помощ да стигнат до тях.

Според организаторите 1 млн. и 400 хиляди души са участвали в шествието, което се провежда почти всяка година.

Говорител на властите в Дуисбург съобщи, че полицията е решила да не евакуира незабавно местата на фестивала заради опасения от нови панически движения, тъй като десетки хиляди хора все още са събрани там.

"Love parade", който преди се провеждаше в Берлин, е един от най-големите техно фестивали в Европа.

Той води началото си от мирна демонстрация през 1989 г. за равни права на хомосексуалните. По-късно прерасна в масов празник на открито на клубната култура.

От 2007 г. парадът се измести от столицата заради разногласия с местните власти по отношение на сигурността и през последните години се е провеждал в няколко германски града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Веселин

преди 13 години

Добре бе dnes.bg къде видяхте, че първия параде бил демонстрация за ***? "The Love Parade first occurred four months before the opening of the Berlin Wall. It was started by the Berlin Underground under the initiative of Matthias Roeingh aka "Dr Motte" and his then girlfriend Danielle de Picciotto. It was held as a political demonstration for peace and international understanding through love and Music."

98

Анонимен

преди 13 години

САЩ СДС и Костов подкрепиха такъв парат на обратните у нас...

97

Веселин

преди 13 години

Гей е баща ти бе ЧАЛГАР грозен!!!

fallback