Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Американският държавен секретар Хилари Клинтън и министърът на отбраната Робърт Гейтс посетиха демилитаризираната зона, разделяща Северна и Южна Корея, предаде ВВС.

Гейтс каза, че по този начин искат да демонстрират солидарността си със съюзниците си в Сеул.

САЩ налагат нови санкции срещу Северна Корея в отговор на политиката на Пхенян, заяви Хилари Клинтън след срещата си с южнокорейските министри на външните работи и на отбраната.

По думите й санкциите на САЩ ще засегнат операциите на КНДР за продажба и покупка на оръжие, предвидено е и замразяване на банковите сметки на отделни лица.

"Тези мерки не са насочени срещу народа на Северна Корея", подчерта държавният секретар.

Появата на двамата високопоставени представители на американската администрация в демилитаризираната зона е впечатлило силно севернокорейските постови, намиращи се на метри от тях.

"Макар че това е само една тънка линия, тези две места се намират на разстояние няколко свята един от друг", каза Хилари Клинтън, имайки предвид небивалия напредък на Юга след края на Корейската война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

gunner

преди 13 години

songun ti kude iska6 da jivee6 v kapitalisti4eski USA ili v socialisti4eska North Korea?

47

songun

преди 13 години

В Китай преди социализма е имало най-много гладуващи в света, гражданска война, чужда окупация и 40 години продължителност на живота - по-ниска от Индия. Сега в Китай няма гладуващи, няма война и продължителността на живота е с около 10 години повече от Индия. Индия е най-населената демокрация с пазарна икономика в света и затова има най-много гладуващи в света и непрекъсната гражданска война, а и води няколко войни с Пакистан.

46

songun

преди 13 години

Принципът е още по ***:1. Там където има капитализъм от глад, липса на лекарства и вода умират около 50 милиона, но ежегодно, а гладуват над един милиард също ежегодно и си продават децата.2. Там където има капитализъм има непрекъснато малки, по-големи и световни войни със десетки милиони жертви, лагери на смъртта, атомни бомбардировки и т.н.3. Социализма спасява хората от капитализма - дава храна на гладните и спира войните. Това са фактите

fallback