Снимка: БГНЕС
fallback

Една от най-големите бази на НАТО в Афганистан беше нападната от талибани, съобщиха от командването на алианса.

“Летището в Джалалабад беше нападнато. Нападението все още продължава, така че не мога да предоставя повече информация”, заяви говорител на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ИСАФ), цитиран от АФП.

По думите му нападателите не са успели да проникнат в базата.

Говорителят на талибаните Забихула Муджахид пое отговорност за нападението срещу базата в Джалалабад в източен Афганистан.

Това е най-голямата база на НАТО в Афганистан след Кандахар в южната част на страната и Баграм в предградията на Кабул, които също бяха нападнати от бунтовниците през изминалите няколко месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Феликс

преди 13 години

Каквото и да се говори за ал-кайда и талибаните едно не може да им се отрече -стратегията им работи!Събориха руската империя и са на път да гаврътнат и американците...Най ироничното е, че по абсолютно същият начин - крият се в пакистан и оттам атакуват когато си пожелаят...На последък се оказа, че американците плащат пари на местни пакистански племена да им охраняват превозите на продоволствие и голяма част от тези пари отива къде? - отгатнете от три опита...

59

търговче

преди 13 години

Нищо ново, под слънцето? Половината склад с оръжие за талибаните, половината за НАТО. И нас ледващите две поръчки пак ще е така. ех, защо не ме наемат да доставям поне кубинки за армията или за талибаните? такава далавера са тия поръчки, такава? Ама как да се уредиш, от толкова богове, в бизнесса?

58

до 57

преди 13 години

Точно това означава. Няма демократична държава. Има диктатура. Ако си мижитурка и ти изнася - живей под диктат.

fallback