Снимка: БГНЕС
fallback

НАСА предлага на онези, които нямат милионите, нужни за истински полети в космоса, да се докоснат до космическото пространство, изпращайки имената и снимките си извън стратосферата, съобщи АФП.

За да направят това, любителите на космоса и интернет имат нужда само да посетят сайта на НАСА faceinspace.nasa.gov, да изпратят своя снимка и да изберат коя от двете последни мисии на американските совалки да натоварят със задачата да я изнесе в пространството.

Совалката вече има само два останали програмирани полета - на "Дискавъри" през септември и на "Индевър" - през ноември. Инициативата е напълно безплатна.

Ако човек изпрати своя снимка и име по совалките, на края на тяхното пътуване в пространството, ще получи сертификат за виртуално междугалактическо пътешествие.

Албуми на "Бийтълс", куклата Баз от анимационния филм "Играта на играчките", дискове с песни и много други предмети вече са част от Вселената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

СССР!

преди 13 години

Файдомера на нула!

17

Chezwick

преди 13 години

Васе, Васеее закачи си една панорамна снимка на Манхатън у собата до Преслава, па белким се освестиш некой ден...

16

an

преди 13 години

E TO OSTAVA6E I DA SI PLA6TA6 4E SNIMKATATI, 6TE LETI V KOSMOSA. TOVA E NAI NOVATA TAPOTIQ NA HAMERIKANCITE. PO GOLQMA PROSTOTIQ, NEMOJAHA LI DA IZMISLQT?

fallback