Корабът "Панега". Снимка: shipspotting.com
fallback

"На отвлечения вчера от сомалийските пирати кораб „Панега” няма товар и се надяваме поради тази причина да не се задълбочи ситуацията, там няма богатство".

Това каза пред "Фокус" говорителят на Параходство "Български морски флот" капитан Атанас Панайотов.

Oще по темата

Той уточни, че сомалийските пирати все още не са се свързали със застрахователя, нито силите на мисия „Аталанта” са успели да осъществят контакт.

По думите му няма причини да се смята, че някой от екипажа е пострадал при отвличането.

Роднините на моряците на борда са уведомени за ситуацията, по тяхна молба няма да се съобщават имената на отвлечените, очаква се да се осъществи и телефонен контакт с тях.

Говорителят на Параходство БМФ не може да си обясни как, при положение че Аденският залив е под постоянно наблюдение и там патрулират международните сили за сигурност, се стигна отново до подобен инцидент.

На свой ред говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева коментира, че корабът е пътувал за Бангладеш, за да бъде нарязан за скрап, заради което е бил празен.

В Министерството на външните работи под ръководството на министъра е сформирана междуведомствена кризисна работна група с участието на министерството на транспорта и Министерството на отбраната.

МВнР поддържа постоянна връзка с мисия „Аталанта”, която патрулира залива, както и с фирмата собственик на танкера, допълни тя.

Dnes.bg припомня, че "Панега" бе отвлечен снощи в Аденския залив. На борда му има 15 моряци, почти всички от Варна. Капитанът е от Балчик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Lindi

преди 14 години

Май всички кораби на БМФ ще се съберат там на сборен пункт.;-)

57

ALLIGATOR

преди 14 години

да , извинявам се- АНФИБИИ !!! , БЛАГОДАРЯ , между впрочем тук не сме за точния правопис а за изказване на мнения , така че е нормално да се бърка

56

Анонимен

преди 14 години

От кеф или от ужас????? Не забравяй че тая има мутра на Бухенвалдска надзирателка!!!

fallback