Снимка: БГНЕС
fallback

 

Потвърдена е диагнозата грип A(H1N1) на 12 руски деца, завърнали се в родината си от международен детски лагер в България, съобщи ИТАР-ТАСС.

От 13 до 27 август децата били на почивка в Бургас.

От момента на завръщането им във Владимировска област на 28 август всички деца и съпровождащите ги учители са били хоспитализирани за провеждане на медицински изследвания.

При 12 деца е бил открит вирусът на свинския грип.

Всички хоспитализирани са деца на полицейски служители.

Към 3 август в Русия са официално потвърдени 55 случая на заболели от грип A(H1N1).

Мнозинството от заболелите руснаци са се завърнали от почивка или обучение в чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

hah

преди 14 години

do 7 a zashto balgarite prasnati sa po sveta?shto ne sidqt v bg?

42

erz

преди 14 години

Kato hodat v ziganski darjavi na eskurzii nali y te iskat da sa kato kapitalistite kakvo moje da doide ot ziganska juzna Amerika .

41

не се учудвайте...

преди 14 години

29 юни 2009 Стафилококова инфекция е открита в пробите на 8 души от персонала на ваканционно селища "Мистрал" 2 в Свети Влас, където в събота бе установено натравяне на 127 деца, съобщават от РИОКОЗ-Бургас. Издадено e предписание за отстраняване от работа на тези работници. Родител на дете със стомашно-чревни проблеми е подал сигнал в инспекцията в Бургас. Веднага е сформиран екип и е започнало епидемиологично проучване. В момента на проверката в базата са почивали 250 деца от България, Полша, Украйна и Русия. Установява се, че освен децата, са заболели и 6 ръководители. Те са били с повръщане, разстройство и температура до 38 С.След консултация с инфекционист на място е предприето лечение. Заболяването е отзвучало до пълно оздравяване, като до хоспитализиране не се е стигнало, уточняват от инспекцията. В лагера са почивали и 2 групи от Шумен, които са отпътували веднага, след като е установено неразположение на децата.Извършено е активно издирване на заболелите деца сред всички почиващи. Взети са проби за микробиологично изследване на кухненския персонал и деца със симптоми. Взет е носогърлен секрет на 30 души от персонала за стафилококово носителство. Проверен е кухненският блок и са предприети редица мероприятия, включително и спиране дейността на ресторанта до извършване на почистване и крайна дезинфекция.

fallback