Пътнически самолет се разби близо до руския град Перм, убивайки всичките 88 души на борда, съобщи ВВС.

Машината -  Boeing-737, е собственост на Аерофлот-Север, регионален клон на руската компания Аерофлот, и е изпълнявала полет от Москва. В самолета е имало доста чужденци.

Самолетът загубил контакт с въздушната кула при кацането, а по-късно останките от машината били открити в околностите на Перм, който се намира близо до планинския масив Урал.

„На борда е имало 82-ма пътници, включително седем деца, и шестима души екипаж. Всички те са мъртви“, обявиха от Аерофлот.

„Самолетът се е подготвял за кацане, но загубил контакт на височина от 1100 метра. Останките му са открити близо до Перм, машината е била напълно унищожена и изгоряла“, допълниха от авиокомпанията.

Сред пътниците на борда е имало и граждани на Азарбейджан, Украйна, Франция, Швейцария, Латвия, САЩ, Германия, Турция и Италия.

Почти преди месец в Испания пътнически самолет се разби на мадридското летище Барахас, убивайки 153-ма души, сред които и една българка - Атоанета Кожухарова, майка на 15-годишния футболист Мартин Кожухаров от младежкия отбор на "Реал Мадрид".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase