Кръвопролитията в Тибет не стихват. Снимка: БГНЕС
fallback

Най-малки трима тибетци са застреляни днес по време на демонстрация, смазана от полицията в Нгава, Тибетски окръг в северозападната китайска провинция Съчуан.

Това предаде АФП, като се позовава на непосредствен свидетел на станалото и на две протибетски организации.

„Демонстрантите нападнаха полицейския участък, подпалиха коли и полицията стреля... Видях трима убити“, цитира агенцията свидетел, обадил се по телефона.

Според него в демонстрацията участвали 200 души, монаси и цивилни тибетци. И организацията Тибетски център за човешки права и демокрация съобщава за трима убити в същата демонстрация, докато друга организация, Фрий Тибет Кампейн, уточнява, че убитите са четирима.

Според говорител на организацията това е първата подобна демонстрация в Съчуан. В провинцията, която граничи с управлявания от Китай Тибет, има няколко окръга, населени с тибетци.

По-рано днес Китай съобщи, че обявява "народна война" на жителите на района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

viktor

преди 16 години

евалата 8ми и 9ти

9

преди 16 години

Spored zapadnata presa ubitite zivilni sa nad 80.Oficialnite lazat za da ne se otmeni Olimpiadata, veche se nadiga voj za bojkot. Ama kitaez koga e uvazaval choveschkite prava i zivot?!?!...

8

преди 16 години

Кво Косово бе ***.. Косово никога не е било Албанско.. Албанците са преселници и за 100години с по 20 деца и станаха мнозинство.. А Тибет никога не е бил Китайски.. Тибет си е бил на Тибетците докато преди 50 години Китай решават да го превземат и е окупиран.. От тогава са борбите на Тибетците за освобождение.. Тибет нямат армия и оръжие те са вярващи монаси и естествено всяка държава ,която реши да ги нападне ще го стори и със 100 войника с автомати... Естествено ,че алчния Китай през 1950 година е нямало кой да не го бие и Китайците си вдигаха самочувствието като превзеха Тибет...

fallback