Унгарският парламент прие сериозни мерки срещу пияните шофьори. Снимка: Dnes.bg
fallback

Унгарската полиция от днес ще отнема на място и автоматично свидетелството за правоуправление на МПС на лица, които карат след употреба и на най-малкото количество алкохол.

Това предаде АФП, позовавайки се на промяна на закона за движение по пътищата в страната. От няколко дни в цяла Унгария се провежда информационно-разяснителна кампания. Мерките са драконовски – 0,0 промила алкохол в кръвта, когато сядаш зад волана.

Властите се надяват така чувствително да намалеят инцидентите, предизвикани от подпийнали шофьори.

Близо 10% от 21 000 инцидента по пътищата в Унгария през 2006 г. са в резултат на шофиране след употреба на алкохол.

За разлика от Унгария, в България преди време депутатите се опитаха да повишат разрешените промили до 1,5. За щастие не успяха.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

преди 16 години

az puk zaglavieto go razbrah 4e moje da se qvi6 na izpit sled kato si pil bira ;)

11

observer

преди 16 години

Кой каза Германия? Там, в техния нрав и вродена дисциплина, е разковничето на всички световни проблеми, включая и българските. Впрочем и немците са причастни към някои слабости като алкохола. Но само в свободното си време, и само когато не шофират. Ще питате- ама защо така? Ами защото Фюрерът и национал-социализмът ги направи истински хора, ето защо. И даже половинвековно американско и руско робство не можаха да ги развратят дотам, че да забравят че са богоизбран народ от висшата раса.Така че решението на всичко е връщане към нацизма и неговата желязна дисциплина във всяко едно отношение.

10

Шофьора

преди 16 години

някви ми се изказват че като пиели 2-3 вискита и се чуствали по сигурни...то къто си фиркан ставаш безсмъртен...ама трябва някой ти набие 2-3 за по сигурно по зъбаците че тогава се усеща човек

fallback