Снимка БГНЕС
fallback

Украинските военновъздушни сили нанесоха удар по още един мост в граничещата с Украйна руска Курска област, с цел да попречат на военните операции на Москва в района, предаде Франс прес.

"Още един мост по-малко. Военновъздушните сили продължават да лишават врага от логистичните му възможности, благодарение на точните си въздушни удари", заяви ръководителят на украинските ВВС Микола Олешчук, като публикува видеозапис от нападението в Телеграм.

Тази нощ украинските сили нанесоха и удар по завода "Кавказ" в руската Ростовска област, където се складираха петрол и петролни продукти за нуждите на руската армия, предаде Укринформ, като цитира изявление във Фейсбук, публикувано от украинския Генерален щаб.

На територията на обекта са започнали поне два пожара. Подробностите за последствията от нападението се изясняват.

Операцията е проведена от силите на украинското разузнаване, в сътрудничество с въоръжените сили, отбеляза Генералният щаб, като подчерта, че "мерките за отслабване на военния и икономически потенциал на Руската федерация продължават".

По-рано днес беше съобщено за украинско нападение с дронове в Ростовска област, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Анонимен

преди 4 седмици

Все още смятам, че руснаците направиха голяма грешка, че не сринаха тотално транспортната, енергийната и информационната инфраструктура на Украйна.

102

Арматурист

преди 4 седмици

Не знам кой какво но тази арматура на снимката не е виждала бетон скоро или са объркали снимката с някоя архивна

101

Так-тик

преди 4 седмици

Мостовете се разрушават преди започване на ефективни бойни действия по земя. Причините, разбира се са прекъсване на доставки и логистика. След което се преминава в настъпление.От една седмица се обяснява, че украинците атакуват и са дълбоко в тила, и въпреки това разрушават мостове. Е, няма армия, която след или по време на атаката да прави подобно нещо. А, ако това е вярно, то по-скоро отстъпват и прекъсват връзките, за да забавят противника.

fallback