Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руските сили извършват най-тежките си нападения край украинския стратегически източен град Покровск, съобщи украинската армия. Нападенията застрашават ключов маршрут за снабдяване на украинските войски, които се борят да отблъснат 29-месечното нашествие на Москва, предаде Ройтерс.

Най-ожесточени са сраженията на фронта при Покровск, заяви Генералният щаб на украинската армия, и добави, че през последните 24 часа Киев е отблъснал 52 руски нападения. Важният транспортен възел Покровск, с население от 61 хиляди души преди войната, се намира на ключов маршрут за снабдяване на други пунктове, които са под украински контрол като градовете Часив Яр (на руски Чосов Яр) и Костантиновка.

Руското министерство на отбраната съобщи вчера, че неговите сили са установили контрол над две села в източната част на Донецка област в Украйна. Двете селища се намират източно от Покровск. Киев не даде коментар по случая.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

Българин

преди 1 месец

Русия масово избива американски и натовски воиници и офицери сащ и НАТО немогат да преглътнат загубите на жива сила. Американски воиници и натовски умираики реват като чакали

129

Анонимен

преди 1 месец

А какво стана с контранастъплението,вече на червения площад ли са,или са край Хирков.

128

Анонимен

преди 1 месец

Колко пъти да те лъжат Урсулите, че оССрайна има някакъв шанс и ти тъпоглаво-офчедушно да им вярваш? Зеленски с шшицкомандите на Азов и Айдар пази Демокрацията, фашагите се борят за Евроценности? Вярвай, вярвай пък дано всички като теб да ги могилизират - ще направите страшна услуга на Европа, България и Света. Никой няма нужда от жълтопаветенПланктон с интелект на Евроатлантическо безволевоЧехълче!

fallback