Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Въпреки че почти от две години Украйна брани територията си от пълномащабното нападение на Русия срещу нея, украинският президент Володимир Зеленски иска да подобри състоянието на икономиката на страната си. Това заяви той в нощното си видеообръщение, предаде ДПА.

Oще по темата
В него Зеленски каза, че е посетил регионалните власти в Днепърска, Черкаска и Кировоградска област и е разговарял с тях не само по военни, но и по икономически въпроси.

"Държавата трябва да подкрепи възстановяването на украинското производство", заяви Зеленски.

Един от основните приоритети е да се предоставят максимални възможности на предприемачите да допринесат за икономическия растеж и създаването на работни места, допълни той.

"През изминалата година положихме основите на икономическата стабилност на Украйна", каза Зеленски, като отбеляза, че морският коридор за износ от Украйна функционира, а енергийният сектор е по-добре защитен от руски атаки.
 
Киев е постигнал и споразумения с чуждестранни партньори за дългосрочна подкрепа за Украйна и за финансови програми.

Миналата година завърши с икономически растеж от над 5% за Украйна и Зеленски заяви, че "темпото трябва да се запази и през тази година". За да се постигне това, отношенията между държавните институции и икономиката трябва да бъдат "прозрачни" и чисти в рамките на ясна правна рамка, каза той.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

само факти

преди 3 месеца

1 гривня = 3 рубли Украинците са по богати от московитите и блатните за това се пукат от яд Които е влизал в Украинско и руско село още от ссср времето знае разликата Украинското бе уредено красиво подържано а руското бе като ромско гето

54

Боби

преди 3 месеца

Само един Въпрос към неадекватите в Киев: Как ще планираш развитие и подобряваш икономиката цивилна и военна когато заради твоите неразумни политически, военни и ТЕРОРИСТИЧНИ действия РФ може във всеки момент да те остави без ток(включително по средата на зимата)? Аман не от ***, а от неадеквати!!!

53

Чакай малко !!!

преди 3 месеца

Нека първо видим какво изобщо ще остане от Окрайна като независима държава , пък тогава Нашмъркания нека да подкрепя местната икономика. Все пак доста по-лесно се възстановява икономиката в землището на малко селце ,ако разбира се въобще имат късмет да им остане нещо. Има и положителна страна - тогава ще могат и в НАТО ив ЕС да влязат.

fallback