Снимка БГНЕС
fallback

Геолокационни изображения, публикувани на 21 януари, показват, че руските войски са напреднали в района на ресторант "Царская охота" по улица "Соборной" (в южната част на Авдеевка) и по протежение на ивица дървета в югозападната част на града. Това се посочва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава Украинская правда.

От ISW отбелязват, че руските сили са потвърдили настъпление на юг и югозапад от Авдеевка, съобщи Фокус. Украинският военен наблюдател Константин Машовец е заявил, че руските войски напредват по улиците "Колосов" и "Лермонтов", въпреки че анализаторите от ISW не са забелязали визуално потвърждение за това напредване.

Руски и украински източници съобщават, че позиционните боеве продължават северозападно от Авдеевка в района на Новобахмутивка и Степово, близо до коксохимическия завод в Авдеевка в северозападната част на града на запад от Авдеевка, на югозапад от Авдеевка близо до Первомайски, Водяни и Невелск.

Военните анализатори отбелязват още, че командващият групировката войски "Таврия" на въоръжените сили на Украйна Александър Търнавски и говорителят на групата  Александър Щупун са заявили, че руските войски се готвят да увеличат активността си на Авдеевското направление и са съсредоточили повече от 40 000 души в района.

Търнавски е заявил, че през последните два дни руските войски не са нанасяли въздушни удари на направление Таврия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

493

Лили Петрова

преди 4 месеца

До Миндер Ти да не бе да гледаш руска телевизия?

492

Лили Петрова

преди 4 месеца

До Анонимен Комплекс за малоценност нямат. Напротив.

491

Роко

преди 4 месеца

Абе тия русофилите на толкова прости ли правят нас които не сме РУСОФИЛИ, та не виждаме как руския разбойник се представя за жертва..Да той действително ще стане жертва ако се сблъска действително с други сили

fallback