Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на срещата на върха в Давос, че руският президент Владимир Путин ще продължи инвазията си в Украйна, дори ако боевете на разрасналия се фронт спрат.

"След 2014 г. имаше опити за замразяване на войната в Донбас. Имаше много влиятелни гаранти, канцлерът на Германия, президентът на Франция. Но Путин е "хищник", който няма да се задоволи със "замразен" конфликт", заяви Зеленски.

Той призова Запада да помогне на Украйна да получи "въздушно надмощие" във войната с Русия.

"Нашите партньори знаят от какво се нуждаем и в какво количество", каза Зеленски

По думите му Украйна е доказала, че "може да удря руски военни самолети, които никой до момента не поразявал". Вчера Киев съобщи, че е унищожил над Азовско море самолет за далечно радиолокационно откриване и управление А-50 и един Ил-22, който е бил използван и като въздушен команден пункт. АФП отбелязва, че това би бил голям удар за Русия в зона, в която се предполага, че има надмощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

221

Нищо ново

преди 4 месеца

До Анонимен 236: България в хибридна война с Русия? Хибридни г'лупости на нашенските евроатлантици са това.

220

Словакия каза:

преди 4 месеца

Премиерът на Словакия Фицо каза: "Ние не сме съгласни с всички глупости, които излизат от големите държави. От началото на конфликта примирие може да бъде сключено два пъти. Но Западът забрани на украинското политическо ръководство да сключи примирие с Русия в началото на войната, защото се надяваше, че след като налее милиарди и оръжие в Украйна, тя ще им предаде ранената руска мечка на тепсия. Не се получи. Но ако някой мисли, че ще инвестираме 50 милиарда и ще решим нещо, няма да решим нищо.

219

Еее

преди 4 месеца

Аз искам яхта

fallback