Снимка: БГНЕС

Руските власти, окупирали Крим, казаха по-рано тази година, че са национализирали 500 имота в региона.

Сега назначени от Русия служители в Крим, след като Русия анексира полуострова от Украйна през 2014 г. - казват, че скоро ще продадат на търг около 100 от тези имоти, съобщи Ройтерс.

Сред тях е апартаментът на украинския президент Володимир Зеленски.

Властите вече са продали няколко имоти на обща стойност 8,51 милиона долара, каза Владимир Константинов, председател на кримския парламент, според Ройтерс.

Руски официални лица за първи път обявиха през май, че ще продадат апартамента на Зеленски в Крим и ще използват приходите за финансиране на войната си в Украйна, съобщи Insider по-рано. Смята се, че мезонетът, който се намира в курортен град на Черно море, струва около 800 000 долара.

Съобщението за планирания търг идва, след като украинските сили нанесоха ракетен удар срещу руска военноморска корабостроителница в Крим в сряда сутринта, съобщи по-рано Insider.

Ударът повреди руския десантен кораб Минск и атакуваща подводница.

Украинците и кримските татари - партизанска група, която се бори с руските сили в окупираната територия - казаха, че двоен агент в руската армия им е помогнал да нанесат удара, съобщи Insider.

Коментари Напиши коментар

134

Анонимен

преди 1 седмица

Достойното поведение за България беше пълен неутралитет. Всички щяха да ни уважават тогава. Предателите никой не ги обича. Отнася се и за украинците.

133

Анонимен

преди 1 седмица

До по долно мнение Освобождение по руски - Освобождаваме България от турско робство и сто и четиридесет години тя показва към нас неуважение и Русофобство , въпреки че и построихме Атомна централа , Нефтохимически комбинат , армия с ядрени ракетни установки самолети и системи С 300 , привременна администрация след Руско турската Освободителна война , построихме и няколко църкви със златни кубета , построихме и Дунав мост , изпратихме нейн космонавт в космоса а получихме черно предателство......

132

Анонимен

преди 1 седмица

Абе, къде е Кадиров? ))))))