fallback

Товарен влак, превозващ зърно, е дерайлирал в Крим, анексиран през 2014 г. от Русия. Жертви няма, съобщиха местните власти.

Предполага се, че става дума за саботаж. Инцидентът е станал в района на Симферопол. Няколко вагона от композицията са дерайлирали, каза губернаторът на Крим Сергей Аксионов.

В изявление местните власти казаха, че инцидентът е резултат от действията на трети лица. Властите на Русия редовно обвиняват Украйна за подобни саботажи.

Сега Аксьонов съобщи, че железопътният трафик в засегнатия от днешния инцидент участък от линията, постепенно се възстановява.
(БТА, Габриела Големанска)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Вервайте

преди 11 месеца

В Москалъка като изгори крушка веднага идват двама дежурни алкохолика от ФСБ да пишат протокол за саботаж от украински нацисти.

20

Боби

преди 11 месеца

"Властите на Русия редовно обвиняват Украйна за подобни саботажи" Ами ЖП инфраструктурата на Крим/Севастопол практически след 2014 е 100% реновирана. ДА бе повярвахте ми. Ами изискване на военните ЖП линиите в Крими до Севастопол трябва да издържат транспорта на военна техника. А както се сещате Танковете са доста тежички...

19

заглавието

преди 11 месеца

Влак превозващ откраднато зърно от Украина, е дерайлирал в Крим

fallback