Снимка: БГНЕС
fallback

Решението дали да Южна Корея да предостави смъртоносна помощ на Украйна във войната ѝ с Русия ще зависи от Москва, съобщава агенция "Йонхап", позовавайки се на канцеларията на президента Юн Сук-йел.

Вчера южнокорейският лидер за първи път даде сигнал за възможна промяна в позицията на Сеул срещу въоръжаването на Украйна. Той не изключи страната му да се съгласи да достави оръжие на Украйна, ако има сериозна заплаха за нейното население или ако законите на войната бъдат грубо нарушени.

От своя страна говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предупреди, че предоставянето на военна помощ на Украйна би означавало Сеул да се намеси до известна степен в конфликта.

Oще по темата
По негови думи Южна Корея е заела доста враждебна позиция спрямо Русия по отношение на ситуацията в Украйна и новината за евентуални доставки на оръжие е продължение на тази политика.

"Думите на президента бяха признак на здрав разум и принципен отговор", заяви високопоставен южнокорейски служител.

"Руските власти коментират нещо, което не се случва, но ние можем да мислим за това в обратна посока - че това, което правим в бъдеще, ще зависи от Русия", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Я, па Я

преди 1 година

До Анонимен 27: Я ни обясни, какво точно ще направи вожда Ким. Много изкукуригали *** и путинисти тука. Плюете запада но никой от вас не си събира куфарите и не емигрира в Раша, КНДР, КНР или в някоя друга приятелка на Раша. Що така, бе долни лицемери? Ако ким истреля само една ракета или си позволи да подпомага Путин с оръжие ще го занулят да по малко от 30 мин. Справка Иран, занулиха им заводите за 0 време. Ако продължават да се правят на велика сила ще им занулят цялата индустрия.

28

Анонимен

преди 1 година

Алоу, русолюбците. Колкото и да целувате глутеуса на Путин и колкото и да ви плащат не си струва. Русия вече не върви към победа, а направо е скочила в пропастта. Въпрос на време е да се сгромоляса и разпадне на части. Единственото им оръжие което им остава е сплашване, заплахи и терор на цивилното население. Ще видят кон боб яде ли когато изсъхне земята в края на Май. В момента Украйна воюва с 10% от армията си и само се защитава. Останалата част се превъоръжава вече има 38 готови бригади...

27

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен "Да им имам "приятелите"." е поне имат приятели, докато целия западен свят имат само слуги господари

fallback