Снимка: БГНЕС
fallback

Френският президент Еманюел Макрон заяви на китайския си колега Си Дзинпин, че разчита на него да "вразуми Русия" по отношение на войната ѝ в Украйна, съобщава "Франс прес"

"Знам, че мога да разчитам на Вас да вразумите Русия и всички да седнат на масата за преговори", обърна се френският държавен глава към Си по време на двустранна среща в Пекин.

От своя страна Си даде висока оценка на отношенията на Китай с Франция и посочи, че двете страни имат както способността, така и отговорността да преодолеят различията си. Той добави, че светът е подложен на "дълбоки промени", които изискват "ограничения" от всички страни.

Oще по темата
3 апр 2023 23:15
66
Вчера Макрон подчерта, че Пекин има "главна роля" в мирния процес в Украйна.

"Убеден съм, че Китай играе важна роля за изграждането на мира. Именно това дойдох да обсъдя, за да продължим напред. С президента Си Дзинпин ще разговаряме и за нашия бизнес, климата и биоразнообразието, както и продоволствената сигурност", написа той вчера и в Туитър преди разговорите с китайския лидер.

Макрон е на тридневно посещение в Китай - първата визита на френския президент в азиатската страна от есента на 2019 г. Държавният глава планира да обсъди конфликта в Украйна и двустранните отношения между Франция и Китай, особено в областта на икономиката.

Утре френският лидер ще пътува до Гуанджоу в Южен Китай, за да се срещне с местни студенти, като ще бъде придружаван от широка делегация от висши политици, бизнес лидери и дори известни личности, като композитора Жан-Мишел Жар. Официалната програма на посещението на Макрон ще приключи на 7 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Банк дьо Франсе

преди 1 година

Де Гол на времето си взе корабното злато от Щатите след което на Банкнотата Доллар надписът "Със Златно покритие" бе свалено. Кое разузнаване или какъв интелект трябва да е имал Генералът че в 12 без 5 да започне и в 12 да приключи замяната. Десетките тонове френско злато съхранявана в Щатите заради Хитлер си се завърна обратно в Банк дьо Франс

95

Анонимен

преди 1 година

Ласкавата авторка на събмишънъ ако може да даде запис каква френска дума Г-н Макрон е ползвал пред Началника на Милярден Китай с настоятелното "ПРИЗОВАЛ"

94

Анонимен

преди 1 година

До Гуша сте би дошли всичките Макрончета,***, Урсулки, Байдънчета и СиДзипинки, хубавато на началото на 20ти век е че ако не си купиш вестник и нямаш телевизор, няма да знаеш какви ги вършат, сега в 21-ви, облъчването е от всякъде и дори и да не искам пак трябва да ви чета...

fallback