Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Над 9000 мирни граждани, включително 453 деца, са били убити в Украйна от началото на руската инвазия през февруари миналата година, заяви  шеф на канцеларията на украинския президент Зеленски - Андрий Ермак, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата
"Установени са 80 000 престъпления, извършени от руските нашественици, убити са били над 9000 цивилни, в това число 453 деца", заяви Ермак пред Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос.

"Ние няма да простим нито един (акт на) мъчения или отнет живот. Всеки престъпник ще бъде подведен под отговорност", каза той и повтори, че Украйна иска специален международен трибунал за руските политически лидери, както и обезщетения за причинените от руската инвазия разрушения.

Службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека заяви вчера, че повече от 7000 цивилни граждани са били убити в Украйна след нахлуването на Русия, припомня Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Ники

преди 1 година

вчера написахте че са 7000

55

Диян

преди 1 година

До 47: Не падай на нивото на пропагандаторите, а чети внимателно и мисли. Тези 7 000 от вчера бяха според ООН (споменати са и в края на тази статия), а 9 000 са според Андрий Ермак. Това разминаване само по себе си е ок, защото всеки използва собствени данни и критерии. Въпросът е, че като слуша човек воя, остава с впечатление, че руснаците убиват по 9 000 цивилни на ден... Впрочем аз продължавам да търся док-ва за руски престъпления, ако някой може, да помага, за украински имам колкото щеш.

54

Анонимен

преди 1 година

Странно. Вчера в същия сайт се изнесоха данни за 7000 цивилни жертви от страна на Украйна. Как за един ден нараснаха с 2000? Вариантите са три: 1. руснаците за един ден са избили 2000 души, което звучи невероятна, при 7000 убити за 11 месеца; 2. хората на Зеленски са избили 2000 души за един ден, което не звучи чак толкова невероятно, но пак е фантастично, защото ще има последици за самите бандери; 3. Канцеларията на Украйна лъже, та се къса, което е не само вероятно, а направо доказано.

fallback