Снимка: БГНЕС

Китайското външно министерство все още не е потвърдило, че китайският президент Си Дзинпин ще участва на срещата на Г-20 в Бали, Индонезия. Това съобщава беларуската опозиционна медия NEXTA, а същата информация има и в контролираната от Кремъл руска държавна информационна агенция ТАСС.

Според информацията, на брифинг говорител на китайското външно министерство казал, че още няма информация и че ще има допълнителни данни какво ще се случи.

Още по темата
Президентът на Индонезия Джоко Уидодо вече обяви, че Дзинпин и американския му колега Джо Байдън са заявили участие на срещата. Срещата трябва да се проведе на 15-16 ноември.

От руска страна вече обявиха, че Владимир Путин няма да участва на срещата, а там ще отиде руският външен министър Сергей Лавров.

По този повод Олексий Арестович, съветник на политическия кабинет на украинския президент Володимир Зеленски, коментира слух, че Путин се отказал да ходи в Бали, защото "висш западен политик" се заканил да му удари шамар, щом го види. Кой ще е този политик - Шолц ли? Или Макрон? Как си го представяте, иронизира Арестович.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase