Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия се обърна пряко към народа на руския съюзник Беларус с призив да не участва в "мръсната война" срещу Украйна, предаде ДПА.

Още по темата
"Призоваваме гражданите на Беларус да не изпълняват заповедите на ръководството си за влизане във войната срещу Украйна", се казва в разпространена позиция на Киев.

Минск се опитва да вкара беларуския народ в "мръсната война" срещу Украйна, се посочва в обръщението и се отправя призив към беларуските граждани да направят "правилния избор" и да стоят настрана от нея.

Но ако Беларус се включи пряко във войната, "ние ще отговорим", предупреди украинската армия.

Разполагането от Русия в последно време на хиляди войници и стотици бронирани машини в Беларус породи нови опасения в Украйна, че руският президент Владимир Путин може да открие нов фронт във войната срещу нея.

През февруари руските войски навлязоха в Северна Украйна от района на южния беларуски град Гомел, който се намира недалеч от Киев. Сега наблюдатели съобщават за повишена военна активност в тази зона.
(БТА)

 

Коментари Напиши коментар

125

Анонимен

преди 3 месеца

Форума вървеше много добре но пуснаха предните няколко трролове да разводняват и форума спря което им беше целта.

124

Към 134

преди 3 месеца

Тези ги знаем ама и във фейсбук беше страшно с короната хаха. Учителките без работа или от вкъщи така бяха нападнали кулинарните групи уж да ограмотяват ама толкова злоба се изля майкооооо хаха. Също и ако пишеш истината за България беше масово явление да блокират. Имаше и група българките в чужбина и там постоянно някой я докладваше мъже под прикритие може би хахаха и все я блокираха групата. И там на какво се нагледах ужас... Сега и Германия идва всичко в повече. Извратено е всичко в главите

123

Някой

преди 3 месеца

Малко преди ПП когато бяха ГЕРБ или го правеше Радев или разните Костадинов и подобни незнам ама във фейсбук редовно ми блокираха нещо като напиша истината за положението в България. Така и не разбрах кой е ама дойде време взех решение и изтрих и фейсбук и тик ток, а туйтър така и не направих хаха.